Al jaren tank ik bij dezelfde benzinepomp. Omdat ik woonachtig ben in België tank ik uiteraard in België en met de huidige auto Euro 95 (E10). In Januari 2021 merk ik dat de auto ineens niet meer lekker doortrekt. In 5de versnelling doortrekken gaat schokkend en zelfs de toerenteller geeft dit ook aan. Toerenteller loopt op en blijft dan even staan en loopt weer op en dat vervolgd zo. Dus een afspraak gemaakt met een Mercedes dealer om dit te laten onderzoeken.

Na een dag me auto ophalen en krijg als antwoord,” ja, hij doet wat je zegt. Maar dan moeten we dat verder onderzoeken en de tests lopen via Mercedes en die testen zijn heel duur”.

Er was nog 1 dingetje en dat was dat de auto vanbinnen soms naar benzine stonk bij heel koud weer en op het moment dat de motor warm aan het worden was. De oorzaak hiervan ook niet gevonden !

Dus autodealer [aangepast] Julie kunnen voortaan jullie Mercedessen in jullie reet stoppen. Geen interesse meer in jullie auto’s!

Nu een aantal weken gereden te hebben met hetzelfde probleem, besloten om eens ergens anders te gaan tanken. Ik denk, doe eens gek en tank eens in Nederland bij de BP waar dezelfde benzine wel 30 cent per liter duurder is. Op het einde van de rit terug naar België, vol gas in 5de versnelling van onderen uit zijn toeren en probleemloos, zonder in te houden!

De rekening van de garage moet ik nog krijgen, ben benieuwd. Waren bougies, iets van verstuivers reinigen en leidingen reinigen. Achteraf alles voor niets !

Nu was ik ook wel benieuwd naar de verschillen in merk tussen de benzine soorten. Maar het enige waar ik achterkomt is dat het per pomp kan verschillen vanwaar hun de benzine vandaan halen ( uit welk depot ). In de depos worden de additieven toegevoegd om de benzine schoon te kunnen houden. Voorlopig geen Q8 benzine meer uit de grensstreek voor mijn auto!

Update…… Na nog altijd 2 keer tanken en ongeveer 1500 km verder geen problemen met BP benzine en auto nog altijd schokvrij.

#

Nog geen reacties

Geef een antwoord